logo

Verschillen tussen een cv en een cv

CV en cv kunnen veel op elkaar lijken, maar zijn niet altijd uitwisselbaar. Het CV (Common Terminology) wordt gebruikt bij hulp bij het hervatten van het werk en bij beroepsonderwijs bij het vergelijken van de ene sollicitant met de andere, waarbij het enige doel is om taal te vermijden waarmee de werkgever in de war kan raken.

Wat is een cv?

Een cv is een zeer gedetailleerd document over je werkervaring, opleiding en persoonlijke prestaties. Het zal je helpen een geweldige baan te vinden, en als het gaat om cv's in het algemeen, is het een groot probleem. Veel mensen zijn extreem nerveus bij het schrijven van cv's, omdat ze vaak lang en nogal droog zijn.

Wat is een CV?

Een cv is een kort document dat niet langer is dan één pagina. Dit formaat wordt vaak gebruikt voor sollicitaties, cv's en andere werkdocumenten. Er zijn verschillende soorten cv's, afhankelijk van de functie waarvoor ze zijn geschreven.

Vermijd de veelgemaakte fouten

Het is belangrijk om bij het opstellen van uw cv na te denken over de inhoud van uw cv.

Het cv hoeft niet lang te zijn. Begin met twee tot vier pagina's voor kortetermijnposities en één pagina voor middellangetermijnposities. Dat is volgens nieuwe richtlijnen van de Society for Human Resource Management (SHRM), die aanbeveelt dat cv's niet langer nodig zijn voor stages.

Drie tot vier pagina's is geschikt voor een groot stageprogramma.

Voeg geen universitaire informatie toe, tenzij u solliciteert naar een baan in uw vakgebied of voor een graduaat.

Bekijk de hoofdtekst van uw cv en beslis welke secties u wilt opnemen, welke u wilt knippen en hoe u de secties organiseert.

Houd er rekening mee of een universiteit een kopie van je transcripties zal verstrekken, en of de universiteit een schriftelijk advies nodig heeft.

Dus welke te gebruiken?

Het verschil tussen cv en cv ligt in lengte, lay-out en focus van de lezer. Hoe vaak heb je een interessant en aansprekend cv ontvangen waarvan je voelde dat je het moest lezen? Wil je het meteen lezen? Of wil je het lezen vlak voordat je een beslissing neemt? Houd hier rekening mee bij het maken van je volgende cv of cv en je hoort snel van ze!

Vraag om hulp

Ga naar de bibliotheek, of vraag een vriend of familielid om het cv te lezen.

Als u op zoek bent naar een baan, kunt u het beste contact opnemen met iemand die u kent die al in het veld werkt. Volg een cursus CV-kritiek en poets de tekst op.

Met een beetje hulp kun je werkgevers laten zien dat je de vaardigheden hebt waarnaar ze op zoek zijn, dat je de juiste persoon voor de baan bent en dat je kunt presteren op de baan.

Opsommen

Als je denkt te hebben wat nodig is om op de arbeidsmarkt te werken, doe dan wat onderzoek naar het soort werk waarnaar je op zoek bent.

Volg daarnaast gratis workshops en neem deel aan carrièrebeurzen, zodat je leert waar werkgevers naar op zoek zijn.

  • Deel dit bericht