logo

Hervat tips om betere resultaten te krijgen op vacaturesites

Bij het zoeken naar een baan zijn er bepaalde stappen die u moet nemen en dit snel moet doen om de meeste mogelijke leads te ontvangen.

Het is niet zo moeilijk om een baan te vinden, als je weet wat je moet doen. Als u echter niet bereid bent om het benodigde werk te doen, krijgt u niet de gewenste resultaten. De meeste vacatures worden geplaatst door bedrijven, waarbij sommige advertenties te streng zijn om aan de vereisten te voldoen.

Dien op eigen risico in.

Het indienen van uw cv als PDF zonder afbeeldingen, uw naam of een wegwerpreferentie is niet uw beste keuze. Als je de ontwerper of ontwikkelaar achter je eigen cv bent, is de kans groot dat je een echt cool ontwerp op maat hebt dat pronkt met al je professionele vaardigheden. De meeste ontwerpers gebruiken onze branchespecifieke vacaturesites om coole cv's te maken om te delen met hun professionele netwerk, om een baan voor ze te vinden of om indruk te maken op een werkgever. Ze realiseren zich niet dat ze door het gebruik van Social Media onbedoeld hun kansen op succes kwetsen.

Algemene functietitels gebruiken

Helpen ze? Werkgevers denken dat werknemers niet zo gelukkig zijn als ze zouden moeten zijn - zelfs als ze gelukkig zijn. Volgens recent onderzoek van Nielsen voelt bijna de helft van alle Amerikaanse werknemers zich niet betrokken op het werk. Een betrokkenheidsscore is een samengestelde maatstaf die rekening houdt met vier gedragingen: vertrouwen in het bedrijf, vertrouwen in het bedrijf, vertrouwen in senior leiderschap en plezier in hun werk.

Gebruik eenvoudige woorden. Je probeert mensen niet te imponeren met je schrijven.

Ik vermoed dat je niet probeert je boek te verkopen. Je weet niet wat je publiek wil. De uitdaging is niet zozeer om mensen te imponeren met je spelling, grammatica, interpunctie of opleidingsniveau, maar om ze je boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen. Je kunt niet zomaar beginnen met deze uitleg met meerdere alinea's. Uw lezers zullen alleen afromen wat u te zeggen heeft en verder gaan.

Maak een lijst van uw baanvaardigheden

Zorg ervoor dat u uw vaardigheden en eventuele training vermeldt. Zo laat je de werkgever precies zien waartoe je in staat bent. Hoe meer ervaring je hebt, hoe waardevoller je bent. Werk uw cv ten minste eenmaal per zes maanden bij. Hierdoor kunnen werkgevers uw vaardigheden en uw groei bijhouden. Probeer het er zo goed mogelijk uit te laten zien, maar wees toch eerlijk en authentiek.

Controleer je spelling en grammatica

Het is niet gemakkelijk, maar het is oh zo de moeite waard. Iedereen schrijft anders, maar als je grammaticale problemen hebt of zin hebt, is het een duidelijke afknapper. Ik denk niet dat ik ooit iemand heb horen zeggen dat ze mijn schrijven niet leuk vonden vanwege een simpele grammaticale fout, maar er zijn veel fantastische schrijvers die problemen kunnen hebben met één woord. En met één woord bedoel ik één heel belangrijk, heel basaal woord. Er is maar een. Een komma. Zeker in dialoog. Bedenk hoe vaak je komma's gebruikt in een gesprek. Er zijn ook tal van geweldige sites voor advies over grammatica.

  • Deel dit bericht